Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

Orosházán folytatódik a Nemzeti Vágta előfutam-sorozata

Az Orosházi Vágtának a Bogárzói Lóversenypálya ad otthont augusztus 20-án, a Békés megyei település egész napos programmal készül az érdeklődőknek.

Az ingyenes esemény már kora reggel kezdetét veszi a versenyzők érkezésével és regisztrálásával, amelyet a lovak ellenőrzése és a sorsolás követ. A délelőtti órákban a résztvevők kutyás bemutatót tekinthetnek meg, délután pedig többek között extrém kerékpár- és mazsorett bemutató fokozza a hangulatot. A szervezők érdekfeszítő gyermekprogramokkal várják a családosokat is, a legkisebbek korlátlanul használhatják az ugrálóvárat, ülhetnek póniháton, gyakorolhatják lufihajtogatást, de még a népi játékok kipróbálásában is részt vehetnek.

Az izgalmas előfutamok a Kishuszár Vágta versenyével kezdődnek, a megmérettetések között pusztaötös bemutatóval, négyes fogatok akadályhajtásával szórakoztatják a nagyérdeműt. A Nemzeti Vágta versenypontjain kívül díjlovas bemutató és ügetőverseny is színesíti a programot.

Az eseményen ünnepi beszédet mond a település polgármestere, Dávid Zoltán. A lovas rendezvény végén az Orosházi Vágta döntőjét tartják, végül zárásként az eredményhirdetésből kiderül, ki képviselheti Orosházát az októberi döntőn a Hősök terén.

Nyeregbe Vidék, nyeregbe Magyarország!

2020. augusztus 18.