Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

Dupla győzelem a Bakonyi Vágtán

Augusztus 20-án, az államalapítás ünnepének napján rendezték meg a Nemzeti Vágta Zirc-Tündérmajori Előfutamát, a Bakonyi Vágtát, a zirci Tündérfarmon.

Az idei bajnok a csetényi Vörös József lett, aki Csipa nyergében ért be első helyen a célba. A dobogó második fokára Porva képviseletében Schvarzenbart Bálint állhatott fel, aki Suhanc nevű lovával versenyzett, a harmadik helyen pedig Rubin hátán Kövesdy István futott be Bakonyszentkirály színeiben. Ők hárman, valamint a rendező település, Zirc-Tündérmajor lovasa állhat rajthoz szeptemberben a Hősök terén.

Csetény dupla győzelmet aratott, mert a Kishuszár Vágta továbbjutója a szintén csetényi Vörös Tamara, aki Büszke nevű pónijával versenyzett.

A Bakonyi Vágta versenyein kívül további különleges programokon vehettek részt a látogatók. Volt kézműves és termelői vásár, ahol fafaragásokat, kovácsmunkákat lehetett vásárolni, vagy épp helyi termelők mézeit és egyéb finomságait lehetett megkóstolni. A jó hangulatról a hírhedt bakonyi betyárok Lókötő csárdája gondoskodott.

Fotógalériánk a Bakonyi Vágtáról »

2018. augusztus 22.