Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

Izgalmas lovas programokkal vár a Hevesi Vágta

Június 17-én Alatkán, a Kasper Lovastanyán rendezik meg a Nemzeti Vágta hevesi előfutamát, a Hevesi Vágtát. A helyszínen egész nap lovas és népi programok várják az érdeklődőket. Többek között fogathajtó verseny, táncos produkciók, lovas bemutatók szórakoztatják az odaérkezőket.

Idén is versenyre kelnek a hevesi lovasok és kishuszárok az alatkai Kasper Lovastanyán, a budapesti Nemzeti Vágtán való indulásért. A Hevesi Vágta három leggyorsabb nevezője, és a KisHuszár Vágta bajnoka állhat majd rajthoz Budapesten.

A futamok között gólyalábas komédia és szabadidomító bemutató szórakoztatja a nézőket. Igazi látványosságnak ígérkezik a győri Ördöglovasok bemutatója, akik a hagyományos és a modern effekteket ötvözik műsorukban. A trükklovas csapat stílusára egyaránt jellemző a hagyományos, magyar történelmet idéző nomád harcmodor, a modern, a középkori lovagi torna jelleg, vagy épp a western stílus. 

A Hevesi Vágta kísérőprogramjain találkozhatunk meglepetés fellépőkkel, továbbá játékpark, póniztatás, népművészeti bemutatók és kézműves vásár várja az érdeklődőket. A hevesi városháza elől ingyenes buszjáratok indulnak a rendezvény helyszínére.

Fotógalériánk a  2017-es Hevesi Vágtáról ⪀

2018. június 15.