Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

Vágta rekord született a Sztárfutamon

Sipos Imre duplázott először a verseny történetében

Elsöprő fölénnyel ért célba az OTP Bank Jótékonysági Sztárfutamának tavalyi bajnoka, Sipos Imre. A színész kétszeres győzelmével történelmet írt, az eddigi futamok során ugyanis még soha senki nem duplázott egymás utáni években. A második helyért őrült tempóban a két újonc, Bács Péter és Adorjáni Bálint vágtáztak.

Örömmámorban úszott Sipos Imre a Jótékonysági Sztárfutam után, hiszen neki sikerült az eddigi Vágták történetében először dupláznia két egymás utáni évben.

„Elképesztő volt ismét átélni azt a hatalmas adrenalinlöketet, amit a Nemzeti Vágta képes nyújtani. Mind nagyon izgultunk a verseny előtt és őszintén szólva sokkal keményebb volt az idei futam, mint a tavalyi. A pályát elhagyva majd kiköptem a tüdőm, de nagyon örülök az első helynek és annak, hogy a győzelmemmel 500.000 Ft-tal tudom támogatni a Magyar Lovasterápia Szövetséget.” – nyilatkozta az idei bajnok, aki vasárnap hagyományőrző Mogyoródi Sándor-huszárként vesz részt a lovas fesztiválon.

A két újonc, Bálint és Péter, bár nem tudta megszorongatni Imrét, vérre menő csatát vívtak a második helyért, amiből végül Bálint került ki győztesen, Péter nagy bánatára.

„Egyrészt csalódott vagyok, mert titkon reménykedtem az első vagy második helyben. Igaz, nagyon jól elkaptam a startot, de másfél kört fél kengyellel tettem meg. Másrészt viszont elképesztően felemelő volt az egész verseny, minden másodpercét élveztem. Bálinttal nagyon kemény harcot vívtunk, mert bár az én lovam gyorsabb lett volna, Bálint nagyon ügyesen taktikázott.” – mondta Péter a verseny után.

Az egyetlen hölgy, Puzsa Patrícia elégedett az idei teljesítményével, hiszen a tavaly történtek után egy cél hajtotta csak: végig tudja vágtázni biztonságosan a két és fél kört. Barabás Kiss Zoltán számításai viszont nem jöttek be, győzelem helyett utolsóként ért be a célba a tapasztalt lovas.

Míg Sipos Imre tehát 500.000, addig a többi induló 200.000 Ft-tal támogatja választott alapítványát elképesztő teljesítményével.

Fotógalériánk az 2017-es Nemzeti Vágta OTP Bank Jótékonysági Sztárfutamáról »

2017. szeptember 17.