Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

Egész Tahitótfalu büszke a díjra

A Szentendrei sziget kapuja eddig sokak számára csak az eperről volt híres, pedig komoly lovas hagyományai vannak a településnek. Fogathajtásban például öt minősített hajtójuk van. Hozzájuk csatlakozik most lovas dicsőségként a Molnár Gyöngyi által megszerzett győzelem a Nemzeti Vágtán.

Az 5.500 fős település polgármestere, Dr. Sajtos Sándor látta, amint Molnár Gyöngyi 2011-ben megszerezte a győzelmet a Nemzeti Vágtán és kissé irigykedve arra gondolt, milyen jó lenne, ha egyszer Tahitótfalu dicsőségéről szólhatna az ország legnagyobb lovas fesztiválja. Az ötletet tettek követték, így a falu 2012-ben már Elővágtát rendezett, ami az évek során az Eperfesztivál mellett a település leglátogatottabb eseménye lett.

„Molnár Gyöngyi „leigazolásával” az volt a célunk, hogy Tahitótfalu számára dicsőséget szerezzen, ami szerencsére sikerült is. Mivel mi anyagilag, szakmailag nem tudtuk támogatni az ő felkészülését, ő viszont értünk szállt versenybe és tett meg mindent a győzelemért, úgy tartottuk tisztességesnek, hogy az esetleges sikerdíjról lemondunk az ő javára” – mondta Dr. Sajtos Sándor.

Egész Tahitótfalu büszke Molnár Gyöngyi sikerére, a hétvégi „Itthon vagy - Magyarország szeretlek” rendezvényen díszvendégként fogadják a településen a Nemzeti Vágta győztesét.

 

2014. október 6.