Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

Sztár csapat a dobogó tetején

A Nemzeti Vágta idén is megrendezte a már hagyománnyá vált MVM Paksi Atomerőmű Kocsitoló versenyt. Ez egy könnyed, a lovas sporthoz kötődő erőpróba, ahol a versengő csapatok a homokos talajon egy-egy kocsit igyekeznek elvonszolni a célig…

A Sztárok, a Sportolók és Kocs község csapata vívott meg egymással. A sztárok között voltak kocsitolás szempontjából öreg rókának számítók Katus Attila és Bárdosi Sándor, valamint az abszolút újoncok: Miklós Attila, Gömöri András Máté és Puskás Peti. A sportolók csapatát ifjú vízilabdások alkották; Simon Adrián, Szőke Szabolcs, Illés Sándor, Fazekas Tibor, György Dávid. Kocs község képviseletében Major Tamás, Szinak Richárd, Kovács István, Piller István és Juracsek Dávid állt rajthoz.

Az idei verseny - mint általában,- pompás hangulatban zajlott, és rácáfolt minden előzetes feltevésre, hiszen sem a kocsiak rutinja, sem a sportolók edzettsége nem volt elég a győzelemhez. A sztárok robbanásszerűen rajtoltak és vezető pozíciójukat mindvégig megőrizték, majd boldogan és fáradtan szakították át a célszalagot. Másodikként a kocsiak, harmadikként a sportolók végeztek. Az ellenfelek csak a pályán voltak egymás riválisai, a verseny után vidáman cseréltek tapasztalatot, osztották meg élményeiket, és a vízilabdások pezsgővel ünnepelték a nyerteseket.

 

2014. szeptember 23.