Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

Borsodi, a „Sörös” Vágta

A ló erősebb vagy az ember?

Második alkalommal jut el a Nemzeti Vágta elővágta rendezvénysorozata Hernádnémetibe, ahol idén is a Borsodi Vágtának adnak otthont augusztus 9-én, szombaton.

Borsodban már minden lovas izgatottan várja a hétvégi megmérettetést, amikor kiderül, melyik két település lovasa vehet részt a Nemzeti Vágta budapesti futamain, a Hősök terén. Hernádnémetiben, a kastély mögötti területen kijelölt versenypálya idén is egész napos családi programmal várja a nézőket. Tavaly ezrek voltak kíváncsiak a versenyre, a szervezők idén még több érdeklődőre számítanak. A programokat úgy állították össze, hogy a legkisebbektől a legnagyobbakig mindenki találjon magának érdekes elfoglaltságot.


Hogy a Nemzeti Vágta hangulatát minél többen átérezhessék, a szervezők külön futamot indítanak a hölgyeknek, illetve a kamaszoknak. A nap persze elsősorban a Borsodi Vágta versenyzőiről szól. Fél 11-től kezdődnek az előfutamok, melyek győztesei a délutáni döntőben mérik össze saját és lovaik erejét. A két leggyorsabb versenyző indulási jogot szerez a Nemzeti Vágta budapesti versenyére, a Hősök terére.


A Nemzeti Vágta hagyományainak megfelelően a legtöbb kísérőprogram is a lovakhoz kapcsolódik. A kicsiket állatsimogató, lovagoltatás, élő tanya várja. Felnőttek is kipróbálhatják a lovas postakocsikázást, de gyönyörködhetnek a Jósvafőről érkező Hucul ménes vagy a huszárok bemutatójában is. Aki elég erőt érez magában, részt vehet az ember-ló kötélhúzó versenyen, hogy aztán az X-Faktor-győztes Danics Dóra koncertjén lazítson egy kellemes nap zárásaként.


Nyeregbe Vidék! Nyeregbe Magyarország!


További infó:  www.borsodivagta.hu

Galériánk a 2013-as Borsodi Vágtáról »

2014. augusztus 7.