Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

Véget ért a kvalifikáció

- Már csak 3 hét és kezdődik a mindent eldöntő versengés –

A Nemzeti Vágta utolsó előfutamára került sor múlt vasárnap Kaposváron, a Meistro Lovastanya pályáján. A rendező település mellett az első helyen befutó Tapsony, valamint a másodikként célba ért Szilvásszentmárton lova és lovasa lehet ott a Nemzeti Vágta versenyén szeptember 15-16-án a Hősök terén.

  

A Kaposvári Vágtára 17 település nevezett, ám az ellenőrzéseket követően végül csak 15-en állhattak rajthoz. A selejtezők nagyobb versengést és izgalmat hoztak, mint a végső döntő, ugyanis a fináléban - sérülés miatt - már csak Tapsony és Szilvásszentmárton két hölgy lovasa küzdhetett meg a dicsőséges első helyért. Végül az eddig inkább ugrósportban járatos Bán Dóra Tapsony színeiben ért be elsőként, ám a szabályok értelmében mindkét település képviseltetheti magát a Nemzeti Vágtán.

A kulturális és szórakoztató programok mellett huszárokat, betyárokat, és szabadidomítási bemutatót is láthatott a közönség, valamint megrendezték a polgármesterek fogathajtó versenyét, színészek futamát, sőt, a baráti társaságok szekértolásban is kipróbálhatták magukat.

 

A Kaposvári Vágtára nagyszámú közönség látogatott ki, aminek szervezők azért is örültek, mert bíznak a helyi lovas turizmus fellendülésében, s nem mellesleg szeretnék elérni, hogy nagyobb társadalmi rangja legyen a lovasoknak, a lovas sportoknak.
 
 
 
2012.08.30.