Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

Kaposvári Vágta
- augusztus 26.

- Az utolsó kvalifikációs lehetőség a 2012-es Nemzeti Vágtára -

A Nemzeti Vágta 16., utolsó előfutamát rendezik meg augusztus 26-án, vasárnap Kaposváron, a Meistro Lovastanya pályáján. A Kaposvári Vágta befutójával lezárul a "Vágta szezon" és elindul a visszaszámlálás a Nemzeti Vágtáig. Már csak 4 hét!

A nevezők nagy számát nézve biztosak lehetünk abban, sokan megpróbálják kihasználni az utolsó lehetőséget, vagyis megszerezni a Nemzeti Vágtán való indulás jogát. A szervezők színvonalas, a közönség széles rétegeit megszólító programsorozatot állítottak össze, az Elővágta pedig reményeik szerint a lovas kultúra fejlődését szolgálja majd a térségben.

A délelőtt a családoké és a baráti társaságoké: a népi játékok versenye mellett főzőversenyre is lehet nevezni. A 13 órakor kezdődő hivatalos megnyitót követően indulnak az előfutamok. A legjobbak este hét órakor újra startvonalhoz állnak, ekkor derül ki, ki az a két leggyorsabb lovas, aki településének képviseletében ott lehet szeptember 15-16-án a Hősök terén.  

Egész délután színes programok várják a közönséget: lesz szabadidomítási bemutató, szekértoló és fogathajtó verseny, íjászat, pónilovaglás, kopjafaavatás, kaszkadőr show, állatsimogató, paintball-, autó- és hajómodell bemutató, s persze zene és tánc minden mennyisében. Egy-egy futam erejéig a betyárok és a huszárok mellett a helyi színészek is lóra pattannak, a polgármesterek pedig a fogathajtással próbálkoznak majd. A lovas programokat a somogyi betyárok bemutatója is színesíti.
 
 
 
2012.08.26.