Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

Helyi lovas nyerte a Hortobágyi Vágtát

Hortobágy község lovasa, Kovács Laura nyerte tegnap az ötödik alkalommal megrendezett Hortobágyi Vágtát, aki Shaafi Sonja Door nyergében parádésan teljesített.

Másodikként a csemői Petrik Tamás ért célba Bambusz nyergében, harmadik pedig Szalafő lovasa, Fekete Emma lett, Forrás Gidrán-17 Szeder nevű lovával.

A kishuszárok küzdelmében a leggyorsabb Szentkirály versenyzője, Rozs Anna Júlia lett, aki Nárcisz nevű lovával indult. Másodikként a fülöpszállási Látos Lili ért célba Rikoletta Dream nyergében, harmadik pedig Levelek versenyzője, Klicsu Vince lett, aki BZ Szamba nevű lovával versenyzett. Ők jutottak be a Nemzeti Vágta szilvásváradi döntőjébe.

A Hortobágyi Lovasnapok – amely zárónapján rendezték meg a Hortobágyi Vágtát – legfőbb célja a Hortobágyra jellemző pásztorkultúra múltjának és jelenének, valamint a Mátai Ménes lótenyésztő munkájának, és a ma is használt és működő fogatgyűjteményének megismertetése, népszerűsítése. A Mátán megrendezett eseményen volt fogat- és méneshajtás, csikósok, fogatok, pusztaötösök felvonulása, csikósbajnokság, díjugrató versenyek és számos gyermekprogram is.

2023. július 17.