Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

Elmaradt a Viharsarki Vágta - Összeállt a döntős mezőny

A lovak és a lovasok biztonsága érdekében elmaradt a szeptember 10-ére tervezett Viharsarki Vágta Sarkadon, amely kisebb változásokat hozott a döntő forgatókönyvében is.

A hirtelen jött nagy esőzések és az ezáltal kialakult rossz pályaviszonyok miatt, a szervezők úgy döntöttek, hogy a versenyt így nem szabad megrendezni. Mivel azonban nem volt lehetőség pót-futamokat tartani, ezért a Nemzeti Vágta szervezőbizottsága úgy határozott: a helyi felnőtt mezőny indulói (feltéve, hogy átmentek az állatorvosi vizsgálaton), mind automatikusan kvalifikálódnak a budapesti döntőre a fair play értelmében.

Az utolsó elővágtáról továbbjutó települések: Nyíregyháza, Mátételke, Ajak, Nyúl, Zsadány, Szilvásvárad, Vámospércs, Békéscsaba és Sarkad. A kishuszárok versenyében Mezőhegyes és Lajosmizse jutott tovább, azonban további döntés várható a mezőny kapcsán a napokban a szervezők részéről.

Így összeállt a 60 településből álló felnőtt döntős mezőny. Találkozzunk a versenyzőkkel október első hétvégéjén a budapesti Hősök terén!

Nyeregbe Vidék! Nyeregbe Magyarország!

2022. szeptember 13.