Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

Ők az Iváni Vágta továbbjutói

Július 3-án első alkalommal rendezett előfutamot a Győr-Moson-Sopron megyében található település, ahol sokféle színes kísérőprogrammal is készültek az érdeklődőknek. A budapesti döntőbe három felnőtt lovas és két kishuszár jutott tovább.

A rendezvényt Hajtó Péter, polgármester nyitotta meg, majd ezt követően került sor a felnőtt és a kishuszár előfutamokra – 11 felnőtt és 13 fiatal lovas nevezett be a versenyre, ami rendkívül izgalmasan alakult. A nap folyamán csikós és lovastorna bemutató, légtornászok műsora és pusztaötös produkció is szórakoztatta a közönséget. Az Iváni terepvágta névre keresztelt futóverseny is a helyszínről rajtolt.

Az Iváni Vágta esti döntő futamain, végül Vörös József futott be elsőként a célba Csetény település képviselőjeként, Marina nevű lovával. A második helyet a tatai Mátyás Edina Daniella szerezte meg Licino Lego hátán (ő a tavalyi évben már a középdöntőig jutott), harmadikként pedig Zboray Viktória állhatott fel a dobogóra Abonyból, aki szintén tavalyi középdöntős versenyző. Ő Marokkó nevű hátasával indult a megmérettetésen. A kishuszárok versenyén a fülöpszállási Látos Lili az első, míg Nagy Noémi Dunaszeg képviseletében a második helynek örülhetett, így most a női versenyzők sikere dominált a mezőnyben. Ők képviselhetik településüket az októberi budapesti versenyen, a Hősök terén. Gratulálunk nekik!

Nyeregbe Vidék, nyeregbe Magyarország!

Fotóink az első Iváni Vágtáról »

2021. július 4.