Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

Sepsiszentgyörgyön folytatódnak az Elővágta rendezvények

2021. június 26-án Székelyföld lovasai szállnak nyeregbe és versenyeznek a budapesti Nemzeti Vágtán való indulásért. A szombati előfutamra összesen 12 településről érkeznek a résztvevők - köztük korábbi Nemzeti Vágta győztesek. 

Megújult mezőnnyel rajtol hétvégén Székelyföld legnagyobb lovas rendezvénye, a Székely Vágta Sepsiszentgyörgyön. Számos régi versenyző mellett új arcok is bemutatkoznak, így egész biztosan izgalmas programra számíthat az, aki figyelemmel kíséri a versenyt. Idén 12 település képviselője nevezett be a megmérettetésre: Bereck, Csernáton, Farkaslaka, Kecset, Kézdialmás, Kézdivásárhely, Lemhény, Maksa, Mikóújfalu, Sepsiszentgyörgy, Torja és Zágon lovasával is találkozhatnak a helyszínre látogatók.

Új lóval indul a kétszeres Vágta-győztes Zsigmond János Maksa színeiben: Chi Lo Sa Chomodus nyergében száll versenybe a győzelemért. (Korábbi lova, a nyugdíjba vonult Timpex Amata kétszeres Vágta-bajnok ló.) Részt vesznek a Vágtán Fazakas János Alpár és Tamás Csaba korábbi bajnokok is - utóbbi idén új lóval, Villámlással indul, Farkaslaka képviseletében. Farkas Ábel, Sebestyén Roland, Réthi Brigitta, Mojzi Árpád és Libertényi Péter első ízben teszik próbára magukat a mezőnyben. A program idén a járvány elleni helyi intézkedésekre tekintettel, kizárólag a versenyszámokra koncentrál, illetve 13 órától a Régió Díjugrató Kupa is megrendezésre kerül a helyszínen. A nap végén, 18.30-tól várható a Székely Vágta döntője, ahol kiderül, kik képviselhetik Székelyföldet októberben Budapesten, a Hősök terén.

Fotóink a 2019-es évi Székely Vágtáról »

2021. június 23.