Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

Vasárnap tartották a Vácdukai Vágtát

Idén először csatlakozott a Pest megyei település a Nemzeti Vágtához. Vasárnap Vácdukán fergeteges lovas ünnep volt, a selejtezők mellett számos érdekes program várta az érdeklődőket.

A Nemzeti Vágta utolsó selejtezőjét izgalmas küzdelemben Nyéki Kata nyerte Villám nyergében, a második helyezést Iklad képviseletében Takár Zsolt szerezte meg, a dobogó harmadik fokára pedig Kálomista Anna állhatott fel Csabrendek színeiben. Továbbá Kisbérről Kiss Dorottya is biztosan ott lesz a döntő helyszínen, a Hősök terén. A kishuszárok közül az első két helyezett kvalifikálhatta magát az októberi fináléba, elsőként Vácduka lovasa, Fekete Edina vágtatott a célba, őt követte Papp Lili Fantom nyergében.

A délelőtt induló eseményt Rétvári Bence, Vácduka országgyűlési képviselője nyitotta meg, ahol felszólalt Lázár Vilmos, a Nemzeti Vágta elnöke, továbbá beszédet mondott a település polgármestere, Makkos László is. Az ünnepélyes megnyitót végül a Kincsem Lovas SE karusszel produkciója zárta. Vácdukán egész napos kirakodó vásárral várták az érdeklődőket, emellett színes kulturális programok szórakoztatták a nagyérdeműt. Fellépett többek között a Váczi Néptáncegyüttes, a Romano Glaszo, a Görömbő Kompánia és a Pub Noise is.

Nyeregbe Vidék, nyeregbe Magyarország!

2020. szeptember 28.