Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

Először szervez elővágtát Vácduka

Első alkalommal szervez Nemzeti Vágta selejtezőt Vácduka települése. A szombati esemény Kővágó településrészen tartják, ahol az előfutamok mellett számos izgalmas lovas program vár a közönségre.

A délelőtt kezdődő eseményt Rétvári Bence, Vácduka országgyűlési képviselője nyitja meg, aki egyben az esemény fővédnöke is. A megnyitón felszólal Lázár Vilmos, a Nemzeti Vágta elnöke, aki a történelmi hangulatú lovas rendezvény hagyományait és annak fontosságát hangsúlyozza, továbbá beszédet mond a település polgármestere, Makkos László is. A nyitó ünnepséget végül a Kincsem Lovas SE karusszel produkciója zárja.

Már a délelőtt folyamán elstartolnak a lovasok, hogy összemérjék tudásukat az előfutamok során, először a kishuszárok, végül a felnőtt versenyzők is nyeregbe pattannak. Az egész napos kirakodó vásár mellett számos kulturális program szórakoztatja a nagyérdeműt, fellép többek között a Váczi Néptáncegyüttes, a Romano Glaszo, a Görömbő Kompánia és a Pub Noise is. A hamisíthatatlan lovas hangulatért Nagy Gábor és lovasai, valamint a kocsitoló verseny felel.

A nap végén rendezik az I. Vácdukai Vágta döntőit, ahol kiderül, ki képviselheti települését az októberi döntőben a Hősök terén.

Nyeregbe Vidék, nyeregbe Magyarország!

2020. szeptember 23.