Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

Morvai Előd nyerte a Viharsarki Vágtát

A dél-alföldi településen, Sarkadon rendezték meg idén a Viharsarki Vágtát szeptember 12-én. Az izgalmas előfutamok után kiderült, kik képviselhetik településüket az októberi döntőn a Hősök terén.

Érdekfeszítő futamok, szórakoztató lovas játékok, csikósok. A szombati Viharsarki Vágtán a mindent eldöntő versenyek mellett csikósok bemutatója és kettes fogatok akadályhajtása színesítette a programot. A Nemzeti Vágta döntőjébe való bejutásért a selejtezők már délelőtt elstartoltak, ahol a versenyzők izgalmas futamokon mérhették össze tudásukat.

A felnőttek futamában 4 induló jutott tovább a budapesti döntőbe, a küzdelmet Morvai Előd nyerte Kávé nyergében, akit Garai Richárd követett Nyíregyházáról. A dobogó harmadik fokára Fettik József állhatott Kétegyházáról, a negyedik helyet pedig Mangó nyergében Makoviczki Zoltán foglalhatta el. A Kishuszár Vágta versenyzői közül ketten érdemelték ki a továbbjutást, Garai Roland Bolero nyergében és Fülöp Daniella Blandina Madarasról már biztosan ott lesz a Hősök terén.

Nyeregbe Vidék, nyeregbe Magyarország!

2020. szeptember 15.